Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.08.2021

Shang-Chi-team blikt vooruit op grensverleggende superheldenfilm

door Vertigo

Regisseur Destin Daniel Cretton, hoofdrolspeler Simu Liu en producent Kevin Feige hebben vooruitgeblikt naar de volgende Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Voor Cretton, een Amerikaan met Japanse roots, was het superheldenavontuur een kans om Aziatische Amerikanen op een authentieke manier in beeld te brengen.

“Ik ben opgegroeid met Bruce Lee, Jackie Chan en Jet Li,” zegt de regisseur. “Ik heb echter nog nooit een film gezien met een held die loopt en praat zoals ik, zich op dezelfde manier kleedt en naar dezelfde muziek luister als ik en mijn vrienden.”

“Het idee om door de ogen van een beginnende superheld te tonen hoe het er voor Aziatische Amerikanen aan toegaat, vond ik heel opwindend,” vervolgt hij.

Shang-Chi wordt vertolkt door Liu, die eerder in de huid van Spider-Man kroop om op te treden tijdens verjaardagsfeestjes van kinderen. Dat was voor de acteur een ontnuchterende ervaring.

“Als Aziatische man mocht ik nooit mijn gezicht tonen,” zegt Liu. “Slechts wanneer ik mijn masker aantrok, was de illusie dat ik een superheld was geslaagd. Van zodra ik het afnam, geloofde niemand dat ik een superheld zou kunnen zijn.”

Daar komt verandering in met Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, een film die er volgens Feige niet zou gekomen zijn zonder het succes van Black Panther.

“Toen de eerste Black Panther-poster verscheen, zag ik een viraal filmpje waarin enkele jonge mannen er in een bioscoop enthousiast op reageerden,” zegt Feige. “Ik was ontroerd omdat mensen opgewonden waren over de film die we aan het maken waren.”

“Ik kwam echter ook tot het pijnlijke besef dat ze enkel zo reageerden omdat ze nog nooit zoiets hadden gezien,” vervolgt hij. “Black Panther deed ons inzien dat iedereen het verdient om zichzelf op een larger-than-life-manier afgebeeld te zien.”

Bekijk enkele nieuwe stills uit Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings hieronder:

Bron: Empire