Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.08.2021

Shang-Chi-regisseur wilde aanvankelijk geen Marvel-film maken

door Vertigo

Regisseur Destin Daniel Cretton (Short Term 12, Just Mercy) blikte Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings in, maar wilde aanvankelijk helemaal geen Marvel-film maken.

“Ik vond het idee angstaanjagend,” zegt Cretton en voegt eraan toe dat hij tijdens zijn eerste meeting met Marvel-baas Kevin Feige open kaart speelde.

“Een paar weken voordat Marvel aankondigde dat ze een regisseur voor Shang-Chi zochten, belde ik vastberaden mijn manager of agent op en zei: ‘Laat me nooit een Marvel-film draaien.'”

Dat zei Cretton ook tegen Feige, maar voegde eraan toe dat hij van mening was veranderd toen hij hoorde dat er een Shang-Chi-film in de steigers stond. “Iets zei met dat ik met Marvel moest gaan samenzitten,” zegt de regisseur.

Uiteindelijk liet Cretton zich door Black Panther-regisseur Ryan Coogler overtuigen om Shang-Chi voor zijn rekening te nemen.

“Ryan stelde me gerust,” zegt Cretton. “Hij zei dat de druk enorm was en dat ik mogelijk nog nooit zoiets moeilijk had moeten doen. Hij zei echter ook dat die druk of die problemen niet van mijn collega’s of werkgevers zouden komen.”

Dat kan Cretton beamen. “Marvel is een bijzondere plek om te werken,” zegt hij. “Er heerst een soort nieuwsgierigheid om nieuwe dingen te verkennen en dat begint bovenaan.”

“De mentaliteit binnen de studio is niet gebaseerd op angst en daardoor konden we risico’s nemen en avontuurlijk te werk gaan,” vervolgt hij. “Dat is een van de voornaamste redenen dat de film zo goed uitgedraaid is.”

Bron: /Film