Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.08.2021

Shang-Chi-acteur Simu Liu gaat in tegen uitspraak Disney-CEO over releasestrategie

door Vertigo

Disney-CEO Bob Chapek zei onlangs dat de releasestrategie van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, die 45 dagen exclusief in de bioscoop zal lopen voordat hij op een video-on-demand- of streamingplatform belandt, een ‘interessant experiment’ is.

Daar is hoofdrolspeler Simu Liu het niet mee eens. “We zijn geen experiment,” tweet hij. “We zijn de underdog, de mensen die onderschat worden, de mensen die het platfond zullen doorbreken.”

“We zijn het eerbetoon aan cultuur en vreugde die zullen volharden na een moeilijk jaar,” vervolgt hij. “We zijn de verrassing. Ik ben dolenthousiast om op 3 september geschiedenis te schrijven. Doe met ons mee.”

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is de eerste Marvel-film rond een Aziatisch-Amerikaanse superheld en haalt in de VS op 3 september de zalen.

Liu lijkt het niet te pikken dat Disney de film als een ‘experiment’ ziet, terwijl het een duw in de rug van Aziatische Amerikanen zou kunnen zijn. Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal hate crimes tegen hen namelijk toegenomen.

Bron: IndieWire