Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.08.2019

Shang-Chi-acteur bijt van zich af na kritiek dat hij te lelijk is voor Marvel-rol

door Vertigo

Tijdens San Diego Comic-Con kondigde Marvel Studios aan dat de Chinees-Canadese acteur Simu Liu de hoofdrol zal vertolken in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

In een viraal YouTube-filmpje wordt beweerd dat Liu niet knap genoeg is om het martial arts-wonder uit de Marvel-comics gestalte te geven, maar de acteur heeft van zich afgebeten op Facebook.

“Veel leraren dachten dat ik nooit iets zou bereiken,” schrijft hij, “veel producenten, regisseurs, schrijvers en collega-acteurs hebben mijn acteertalent in vraag gesteld en ik ben voor talloze conservatoria en beurzen geweigerd.”

“Ik word al heel mijn carrière in twijfel getrokken,” vervolgt hij. “De enige reden waarom ik overeind blijf, is dat ik gefocust ben, het volste vertrouwen heb in mijn kunnen en mij niet laat definiëren door de mening van anderen.”

“Negatieve kritiek negeren heeft geen zin,” zegt hij. “Je moet leren om ze een plaats te geven en er vrede mee te nemen. Ik doe nog steeds mijn ding en ik ben dolgelukkig dat ik deze geweldige kans heb gekregen.”

Tot slot richtte Liu zich tot het YouTube-kanaal in kwestie: “Ik hoop dat jullie in de toekomst onderwerpen met iets meer journalistieke en creatieve integriteit behandelen. Er zijn heel wat redenen waarom mensen de Shang Chi-comics controversieel vinden en ik heb graag dat daarover wordt gepraat.”

Bron: IndieWire