Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.01.2022

Seth Rogen verklaart waarom The Boys geen film maar een serie werd

door Vertigo

Voordat The Boys een succesvolle Amazon-reeks werd, wilden executive producers Seth Rogen en Evan Goldberg (Superbad, This Is the End) de gelijknamige comicreeks van Garth Ennis verfilmen. Dat idee viel echter in het water.

“Evan en ik kochtten het eerste nummer van The Boys toen het uitkwam en vonden dat het verhaal over gewone mensen die het opnemen tegen superhelden zich leende tot een geweldige film,” zegt Rogen.

“We hebben het project gepitcht aan Sony en producent Neil Moritz,” vervolgt hij. “Zij waren het met ons eens en kochtten de rechten.”

“Ze hebben ons echter nooit aangeworven als scenaristen of producenten,” voegt hij eraan toe. “Daarvoor namen ze andere mensen aan en nadat zij het gedurende tien jaar verprutst hadden, kwam het project weer bij ons terecht en hebben we er een tv-reeks van gemaakt.”

Volgens Rogen heeft The Boys binnen het superlandschap een voetje voor op het MCU. “Marvel maakt geweldige films en series, maar sommige dingen kunnen ze niet doen,” zegt hij.

“Het zou hun merknaam beschadigen als een van hun personages iemand zou vermoorden met zijn 25 centimeter lange lul,” vervolgt hij, een verwijzing naar het tweede seizoen van The Boys.

Bron: /Film

Lees meer over: