Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.01.2021

Searchlight prikt releasedata voor nieuwe Guillermo del Toro-films

door Vertigo

Searchlight Pictures heeft een releasedatum voor Guillermo del Toro’s Nightmare Alley geprikt. De film met onder meer Bradley Cooper en Cate Blanchett haalt op 3 december 2021 de Amerikaanse zalen.

Del Toro’s The Shape of Water verscheen in de VS ook in het eerste weekend van december, nadat hij in wereldpremière ging tijdens het filmfestival van Venetië en er de Gouden Leew won. Mogelijk plant Searchlight voor Nightmare Alley een gelijkaardig parcours.

Verder heeft Searchlight aangekondigd dat The Eyes of Tammy Faye van Michael Showalter (The Big Sick) met Jessica Chastain en Andrew Garfield op 24 september 2021 de Amerikaanse zalen haalt.

De door del Toro geproduceerde horrorfilm Antlers van Scott Cooper (Crazy Heart) verschijnt dan weer op 29 oktober 2021, nadat hij door de coronacrisis verschillende keren werd uitgesteld.

Voor Wes Andersons The French Dispatch, die oorspronkelijk in de zomer van 2020 zou uitkomen, heeft Searchlight voorlopig nog geen nieuwe releasedatum geprikt.

Het ziet ernaar uit dat Searchlight op een Cannes-première mikt en geen releasedatum wil aankondigen tot duidelijk is wanneer het festival doorgaat. De organisatie overweegt namelijk om het uit te stellen naar juli of augustus.

Bron: IndieWire, The Playlist