Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.09.2019

Scorsese over Netflix, de moord op JFK en een verjongde De Niro in The Irishman

door Vertigo

Tijdens een persconferentie op het New York Film Festival heeft Martin Scorsese uitgelegd waarom hij in zee ging met Netflix voor zijn nieuwe langspeler The Irishman.

“Jarenlang wou niemand de film financieren,” zegt hij, “tot Netflix ons groen licht gaf. Hoewel ze hier en daar een opmerking hadden, zaten we op dezelfde creatieve golflengte en zochten we een manier om een film te maken die zowel in de bioscoop als in de huiskamer tot zijn recht kwam.”

The Irishman is gebaseerd op Charles Brands I Heard You Paint Houses, de memoires van huurmoordenaar Frank Sheeran. Daarin beweert hij dat hij en de maffia betrokken waren bij de moord op John F. Kennedy. De onthulling heeft de film echter niet gehaald.

“Misschien klopt het wel,” vervolgt hij. “Charles Brandt weet er meer over en ik denk dat hij bezig is met een project waarin hij er dieper op ingaat. We wilden echter in de eerste plaats een film maken over de menselijke aard, liefde, verraad, schuld en vergeving. Voor de rest kan alles in twijfel worden getrokken, aangezien we van Sheeran een fictief personage maakten.”

Tot slot zegt Scorsese dat Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci niet alleen door middel van technologie verjongd werden: “We werkten ook aan hun houding, hun bewegingen en de helderheid in hun ogen, alsof we aan het beeldhouwen waren met levende modellen.”

Bron: The Playlist, IndieWire, EW

Lees meer over: