Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.04.2021

Scenarist geschrapte Van Helsing-film verklaart Dark Universe-ondergang

door Vertigo

Scenarist Eric Heisserer (Arrival) heeft onthuld waarom er na het floppen van The Mummy met Tom Cruise een vroegtijdig einde kwam aan het Dark Universe, een gepland filmuniversum rond personages zoals Dracula en het monster van Frankenstein.

“Het was een heel vreemde ervaring,” zegt Heisserer, die samen met The Mummy-schrijver Jon Spaihts een film over vampierenjager Van Helsing zou schrijven. “We zaten met een grote groep schrijvers rond de tafel en waren het oneens met elkaar.”

“Sommigen vroegen of de personages helden of slechteriken moesten zijn, waarop iemand anders zei dat we alles gaandeweg zouden verzinnen,” vervolgt hij. “Daar konden Jon en ik ons niet in vinden en we vroegen ons af waar we mee bezig waren.”

Heisserer legt ook uit waarom hij en Spaihts voor een Van Helsing-film kozen, die ondertussen werd geschrapt en vervangen door een film van regisseur Julius Avery (Overlord) en scenarist Eric Pearson (Thor: Ragnarok).

“Het is een vreselijke reden, maar we gingen ervan uit dat sommige Dark Universe-films niet zouden werken en wilden een personage creëren dat de monsters in die films zou kunnen vermoorden,” zegt Heisserer.

Bron: IndieWire