Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.03.2020

Scarlett Johansson openhartig over perfecte Black Widow-timing

door Vertigo

Scarlett Johansson was aanvankelijk niet te vinden voor een Black Widow-solofilm. “Ik wilde uitgedaagd worden en niet hetzelfde doen dat ik al eerder gedaan had,” zegt ze.

De actrice liet zich echter overhalen door regisseuse Cate Shortland. “In de vorige films werd ze een beetje als lustobject behandeld,” zegt ze. “We kregen nooit te zien wie ze is wanneer ze alleen is en haar masker van actieheldin afzet.”

Black Widow speelt zich door de dood van het personage in Avengers: Endgame noodgedwongen af in het verleden, maar Marvel-baas Kevin Feige wilde er niet zomaar een prequel van maken.

“Gaatjes opvullen is op zich niet zo interessant,” zegt hij. “Waar Black Widow haar wapens vandaan haalde en ze een salto leerde doen is niet belangrijk.”

Hoewel de Black Widow-film er volgens sommigen al tien jaar eerder had moeten komen, vindt Johansson nu het uitgelezen moment. “Toen zou het onmogelijk en niet zo substantieel geweest zijn,” zegt ze. “De film komt er nu door wat er in de tijdsgeest gebeurt.”

Bron: The Playlist