Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.10.2019

Scarlett Johansson openhartig over haar bijdrage aan Netflix-echtscheidingsdrama

door Vertigo

Voordat hij aan het script van Marriage Story begon, deed scenarist en regisseur Noah Baumbach een beroep op zijn acteurs Scarlett Johansson, Adam Driver en Laura Dern.

Baumbach baseerde het verhaal over een scheidend koppel (Johansson en Driver) onder meer op hun ervaringen. Johansson had net zelf een echtscheiding achter de rug en zegt dat ze zich na de opnames beter voelde.

“Noah en ik praatten over onze eigen ervaring met scheiden, maar ook over onze familie en andere soorten intieme relaties,” zegt ze. “Mijn personage is een mengeling van al die elementen.”

Dern speelt een in echtscheidingen gespecialiseerde advocaat en droeg haar steentje bij aan de research door met echte advocaten uit Los Angeles te praten.

“Noah sprak zelf met heel wat rechters en zowel getrouwde als gescheiden koppels,” zegt ze. “Daarna deelde hij zijn bevindingen met mij, Adam en Scarlett. Het was geweldig om op die manier samen te werken.”

Ook Ray Liotta vertolkt een advocaat in de film en legde zelf zijn oor te luisteren bij een professional. “Eén van mijn oude schoolvrienden is een advocaat,” zegt Liotta, “en hij heeft het vaak met mij over zijn zaken.”

Bron: THR