Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.04.2018

Scarface-reünie overschaduwd door vraag over Michelle Pfeiffers gewicht

door Vertigo

Wat een memorabele avond met Scarface-sterren Al Pacino Steven Bauer en Michelle Pfeiffer en -regisseur Brian De Palma had moeten worden, dreigde te ontsporen toen moderator Jesse Cornbluth aan Pfeiffer vroeg hoeveel ze woog tijdens de shoot.

De actrice was een beetje verbouwereerd en het publiek floot de moderator meteen uit. Cornbluth kon het boegeroep enigszins bedaren door te zeggen dat zijn vraag niet slecht bedoeld was, waarop Pfeiffer heel diplomatisch antwoordde: “Ik weet het niet, maar ik speelde een cocaïneverslaafde en dat moest te zien zijn aan mijn lichaam.”

De actrice voegde eraan toe dat het nooit haar bedoeling was om zo veel te vermageren. “De opnames zouden aanvankelijk maar drie tot vier maanden duren,” zei ze, “dus zorgde ik ervoor dat ik beetje bij beetje afviel. Het probleem was dat de shoot met twee maanden werd verlengd en de laatste scène, waarin de weerslag van de drugs het meest zichtbaar moest zijn, wekenlang werd uitgesteld. Naar het einde toe waren de crewleden zo bezorgd dat ze mij bagels kwamen brengen. Ik leefde immers enkel op tomatensoep en sigaretten.”

Cornbluth verdedigde zich achteraf in een e-mail. “Ik weet ook wel dat het niet gepast is om zoiets te vragen, maar ik wou het gewoon over het fysieke aspect van haar rol hebben. Tegenwoordig beschuldigen mensen je zo snel en ondoordacht van politieke incorrectheid. Als ik Robert De Niro zou vragen hoeveel hij aangekomen is voor zijn rol in Raging Bull, zou er geen haan naar kraaien.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: