Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.11.2017

Saving Private Ryan-acteur Tom Sizemore beschuldigd van seksueel misbruik 11-jarige actrice

door Vertigo

Het schandaal rond seksueel grensoverschrijdend gedrag in Hollywood blijft de gemoederen bedaren. Nu wordt ook acteur Tom Sizemore beschuldigd van aanranding.

In 2003 zou de Saving Private Ryan-acteur op de set van Born Killers een 11-jarige actrice aangerand hebben. Het meisje speelde in de film zijn dochter en moest voor een bepaalde scène op zijn schoot gaan zitten. Op dat moment zou Sizemore haar op intieme plaatsen betast hebben.

De jonge actrice wist niet goed of Sizemore dat bewust had gedaan, maar lichtte toch haar ouders in. Er werd uiteindelijk geen klacht ingediend, maar Sizemore werd wel van de set gehaald. In een latere productiefase werd de acteur alsnog teruggehaald om mee te spelen in enkele reshoots, waarbij was de jonge actrice niet meer bij betrokken.

Toen de cast en crew over het incident hoorden, reageerden geschokt. Actrice Robyn Adamson, die Sizemore zijn vrouw speelde, had eerder al gezien dat er iets niet klopte: “Ik zag dat het meisje tijdens de scène opeens heel grote ogen trok. Ze speelde snel weer verder, maar had het moeilijk met de aanwijzingen van de regisseur. Toen ze mij later over het incident vertelden, wist ik dat het toen moest zijn gebeurd.”

Sizemore, die in de jaren 90 vaak de though guy speelde, had destijds al een slechte reputatie. Voor het incident was hij reeds veroordeeld voor drugsgerelateerde feiten en huiselijk geweld. Hij ontkende de beschuldigingen, maar werd door zijn agentschap wel stilletjes aan de kant geschoven.

Aangemoedigd door andere onthullingen over seksueel misbruik in Hollywood besloten de voormalige actrice en haar ouders nu wel klacht neer te leggen. De ondertussen 26-jarige vrouw wil wel anoniem blijven.

Bron: Dark Horizons