Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.08.2016

Sausage Party worstelt naar box-office-top

door Steven Tuffin

Sausage Party scoorde het afgelopen weekend 33,6 miljoen dollar aan de Amerikaanse box-office. Daarmee heeft de grofgebekte animatieprent die Seth Rogen meeschreef en van stemmenwerk voorzag zijn productiebudget van 19 miljoen dollar reeds terugverdiend en werd het record van beste openingsweekend van een animatiefilm in augustus gebroken.

Het succes van de film over een groepje voedsel dat ontdekt wat hen te wachten staat wanneer ze de supermarkt verlaten, is blijkbaar te danken aan de honger van het publiek naar originaliteit in een zomer vol remakes en reboots, en een doorgedreven advertentiecampagne op de grote social media-kanalen.

Een andere nieuwkomer, Pete’s Dragon, stelde teleur met 21,6 miljoen dollar. En dit ondanks de laaiend enthousiaste recensies van de Amerikaanse critici, die David Lowery’s remake van de gelijknamige Disney-klassieker een aangename verrassing en een van de beste films van de zomer noemden.

Suicide Squad bleef met een opbrengst van 43,6 miljoen dollar op de eerste plaats staan en heeft ondertussen 223 miljoen dollar opgebracht in Verenigde Staten. De terugval van 67% in vergelijking met vorig weekend wijst echter op een zelfde parcours als Batman v Superman: Dawn of Justice, die ondanks een spectaculair openingsweekend door het gemengde onthaal van pers en publiek niet uitgroeide tot de verhoopte megahit.

Bron: Variety