Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.02.2022

Samuel L. Jackson vergelijkt gebruik n-woord door podcaster Joe Rogan en Quentin Tarantino

door Vertigo

Podcaster Joe Rogan kwam onlangs onder vuur te liggen omdat hij in het verleden vaak het n-woord gebruikte en nu heeft ook Samuel L. Jackson daar fel op gereageerd.

“Volgens Joe Rogan begreep niemand de context waarin hij het n-woord zei, maar hij had het gewoon niet moeten doen,” zegt Jackson. “Het gaat niet om de context maar om het feit dat hij het n-woord in de mond durfde te nemen.”

“Hij zegt dat het hem spijt omdat hij geld wil blijven verdienen, maar hij heeft toegegeven dat hij het n-woord zei omdat hij het leuk en entertainend vond,” vervolgt hij.

Jackson voegt eraan toe waarom hij het wel aanvaardbaar vindt dat Quentin Tarantino het n-woord regelmatig gebruikt in zijn scenario’s. “Het moet binnen de context van het verhaal passen en niet enkel in de mond worden genomen om een lach uit te lokken,” zegt de acteur.

“Telkens iemand een voorbeeld wil geven van overdadig gebruik van het n-woord, halen ze Quentin aan,” vervolgt hij. “Hij vertelt gewoon een verhaal, waarin de personages zo spreken. Wanneer Steve McQueen het doet in 12 Years a Slave spreekt men over kunst, maar Quentin is zogezegd slechts een popcornregisseur.”

“Toen we Django Unchained aan het repeteren waren, zei Leonardo DiCaprio dat hij niet wist of hij het n-woord zo vaak kon zeggen. Ik en Quentin zeiden dat hij het moest doen.”

Bron: IndieWire