Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.06.2018

Samuel L. Jackson onthult of hij op de hoogte was van de connectie tussen Split en Unbreakable

door Vertigo

In M. Night Shyamalans Glass kruipt Samuel L. Jackson terug in de huid van Elijah Price aka Mr. Glass, de schurk uit Shyamalans Unbreakable. Jackson wist echter niet dat de sequel op poten stond voor hij Split zag en ontdekte dat zijn Unbreakable-tegenspeler Bruce Willis er een cameo in had.

“Night belde mij vorig jaar op en zei dat ik zijn recentste film moest bekijken,” zei de acteur. “Achteraf zou hij mij vertellen waaraan hij aan het denken was. “Dus bekeek ik Split en op het einde wordt Bruce door een vrouw in een café aangesproken over Mr. Glass.”

Jackson hapte geshockeerd naar adem en belde Shyamalan terug, vol ongeloof dat er een vervolg op Unbreakable kwam. “Hoe zit het?” vroeg hij hem. “Gaan we er een maken?” “Dat hangt af van het openingsweekend,” zei Shyamalan.

Split deed het met 40 miljoen dollar in zijn eerste week voortreffelijk en dus staat het hoofdpersonage Kevin (James McAvoy) volgend jaar tegenover Willis’ David Dunn, terwijl Jackson hen als Glass tegenover elkaar uitspeelt.

Bron: IndieWire