Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.03.2019

Samuel L. Jackson geeft geen f#*k om kritiek op zijn anti-Trump-tweets

door Vertigo

Samuel L. Jackson heeft geen hoge dunk van Donald Trump en noemde de Amerikaanse president onlangs zelfs nog een motherfucker. Dat hij daardoor mogelijk inboet aan populariteit ligt hij niet wakker van.

“Ik weet dat veel motherfuckers mij haten,” zei hij. “Wat kan het mij schelen of ze nooit meer naar één van mijn films gaan kijken? Ik verlies er niks bij, want mijn geld is al binnen. Fuck you. Verbrand al mijn videobanden. Het doet mij niks.”

Sommigen vinden dat Jackson zich tot acteren zou moeten beperken en zich niet met politiek zou moeten bemoeien.

“Niks van, motherfucker,” reageert hij daarop. “Ik ben een mens met gevoelens en sommige dingen raken mij. Als er geen gezondheidszorg is en mijn familieleden ziek worden, komen ze mij om geld vragen.

“Ik wil dat ze voor zichzelf kunnen zorgen. Soms tel ik wel eens tot honderd voor ik iets tweet, want ik weet hoe het er aan toegaat.”

Vervolgens trok Jackson nog eens van leer tegen Trump. “Die motherfucker helpt de planeet om zeep en wat nog allemaal. Mensen vinden dat niet erg, maar het is niet fucking OK.”

“Als je er niks op zegt, ben je medeplichtig. Zelfs al was ik een vuilnisman zou ik die dingen tweeten. Ik sta niet stil bij wie ik ben en welk beroep ik uitoefen als ik dat doe.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: