Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.03.2020

Sam Neill openhartig over Jurassic World 3-uitstel en leven in quarantaine

door Vertigo

Jurassic Park-acteur Sam Neill maakt een comeback in Jurassic World: Dominion, maar door het coronavirus werden de opnames voorlopig stilgelegd.

Jurassic World: Dominion staat on hold zoals een insect in amber,” schrijft Neill in een essay voor Variety. “Zoals vrijwel elke acteur in de wereld ben ik momenteel werkloos.”

“Het zal een waar genoegen zijn om terug op de set te staan en te doen wat ik het liefste doe met de mensen van wie ik het meeste houd: andere acteurs en alle andere opmerkelijke mensen die je nodig hebt om een film te maken. Het is een zeldzaam voorrecht.”

“Er zijn ergere dingen dan een opgeschorte film,” schrijft de Nieuw-Zeelandse acteur die door het reisverbod momenteel vastzit in de Verenigde Staten. Zelfs in quarantaine is hij echter druk in de weer.

“Een groot deel van de werkdag zit je saai naar de muur van je trailer te staren,” schrijft hij. “Nu ben ik bezig met alle dingen waar ik anders geen tijd voor heb.”

“Ik speel ukelele. Ik zing. Ik Skype met mijn vrienden. Ik ben nauw betrokken bij de opvoeding van mijn kleinkinderen op drieduizend kilometer afstand. Ik herontdek po√ęzie. Ik zet onnozele dingen op sociale media om mensen moed te geven en hen op te vrolijken.”

“Ik haal plezier uit het strijken van mijn hemden en het nauwgezet opblinken van een zilveren schotel. Ik lees geweldige romans die ik nooit heb opengeslagen. Ik heb een struik geplant. Het alledaagse kan heel mooi zijn.”

Bron: Variety