Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.04.2022

Sam Elliott biedt excuses aan voor homofobe Power of the Dog-kritiek

door Vertigo

Acteur Sam Elliott (Up in the Air, A Star Is Born) heeft zich verontschuldigd voor zijn homofobe en beledigende opmerkingen over Jane Campions The Power of the Dog.

“Ik zei dat ik Jane Campion een briljante regisseur vind”, aldus Elliott. “Ik wil mij ook verontschuldigen aan de cast van The Power of the Dog, stuk voor stuk geniale acteurs. En in het bijzonder aan Benedict Cumberbatch. Ik kan enkel zeggen dat het mij spijt, en dat is ook zo. Dat is zo.”

Over zijn eerdere opmerkingen, zei Elliott het volgende: “Ik heb het niet erg goed verwoord. En ik heb een aantal dingen gezegd die mensen hebben gekwetst en daar voel ik mij vreselijk bij.”

“De gay community is al heel mijn carrière ongelooflijk voor mij geweest”, ging de acteur verder. “En ik bedoel mijn ganse carrière, vanaf het moment dat ik in deze stad begonnen ben. Vrienden op elk niveau en elke jobomschrijving tot op vandaag. Het spijt me dat ik eender wie van die vrienden gekwetst heb, en iemand waar ik van houd. En eenieder, door de woorden die ik heb gekozen.”

Bron: Deadline