Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.10.2020

Salma Hayek openhartig over racistische castingprocessen in Hollywood

door Vertigo

Nadat ze bekend werd in Mexico met haar rol in de telenovelle Teresa, trok Salma Hayek naar Hollywood omdat ze vond dat er te weinig Latijns-Amerikaanse actrices in Hollywoodfilms opdoken.

Daarmee trok ze de aandacht van Robert Rodriguez die haar meteen een rol in Desperado aanbood. De studio stond er echter op dat Hayek auditie deed omdat ze geen ervaring had in Hollywood.

Naast verschillende andere Latijns-Amerikaanse actrices moest Hayek het opnemen tegen Cameron Diaz. “Ze was een grote ster op dat moment en aangezien haar familienaam Diaz was, kon ze volgens de studio een Mexicaans personage spelen.”

Diaz heeft echter geen Mexicaanse, maar Cubaanse roots. “Toch stond ze op de lijst en moest ik opnieuw auditie doen,” zegt Hayek. “De studio wilde Cameron Diaz casten als een Mexicaanse.”

Voor een verfilming van Isabel Allende’s roman The House of Spirits mocht Hayek niet eens auditie doen. “Ik heb gesmeekt, maar er werden geen latino’s aangenomen voor latinorollen,” zegt ze. “Latina’s mochten enkel huishoudsters of prostituees spelen.”

Bron: IndieWire