Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.02.2021

Salma Hayek noemt Desperado-seksscène traumatisch

door Vertigo

Salma Hayek heeft teruggeblikt op haar seksscène met hoofdrolspeler Antonio Banderas in Robert Rodriguez’ Desperado en noemt het een traumatische ervaring.

De seksscène stond niet in het script en Hayek wilde er slechts op één voorwaarde mee doorgaan. Ze eiste dat enkel zij, Banderas, haar goede vriend Rodriguez en haar beste vriendin Elizabeth Avellán, de producente van de film, zich op de set bevonden.

“Toen we gingen beginnen te filmen, begon ik te huilen,” zegt Hayek. “Ik bleef maar zeggen: ‘Ik weet niet of ik het kan. Ik ben bang.'”

Hayek was onder meer bang omdat Banderas zich wel op zijn gemak leek te voelen. “Antonio gedroeg zich als een gentleman en was heel lief,” zegt de actrice. “We zijn nog steeds goed bevriend.”

“Voor hem leek de scène echter niets voor te stellen,” vervolgt ze. “Ik begon te huilen en hij zei dat hij zich vreselijk voelde. Ik was enorm beschaamd.”

Volgens Hayek zette Rodriguez haar op geen enkel moment onder druk. “Hij en Antonio probeerden me te doen lachen, omdat ik weigerde mijn handdoek af te doen,” zegt ze. “Telkens ik hem een paar seconden afdeed, begon ik opnieuw te huilen.”

Uiteindelijk werd de seksscène in korte stukjes ingeblikt omdat Hayek ze niet in één keer kon afwerken. “Ik bleef mij maar afvragen of mijn vader en broer de film zouden zien en of ze ermee zouden gepest worden,” zegt ze.

“Daar kunnen mannen niet over meespreken,” vervolgt ze. “Wanneer je als een man in een seksscène meespeelt, gaat je vader luidop verkondigen dat je zijn zoon bent.”

Hayek ging toch met haar vader en broer naar Desperado kijken en zegt dat beiden tijdens de seksscène even de zaal verlieten. “Ik wilde alleen maar dat mijn vader trots op me was,” voegt ze eraan toe.

Bron: THR