Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.01.2020

Safdie-broers keren 48 Hrs.-remake de rug toe

door Vertigo

In 2017 werden regisseurs Josh en Benny Safdie (Good Time, Uncut Gems) ingeschakeld om een remake van Walter Hills politiefilm 48 Hrs. te maken. Dat blijk niet langer het geval te zijn.

“We hebben een aantal versies van het script geschreven en het werd ons duidelijk dat we geen idee hebben hoe we een remake moeten aanpakken,” zegt Josh. “We weten alleen hoe we onze eigen ideeën moeten verfilmen.”

Hij voegt eraan toe dat de structuur van het origineel grotendeels bewaard bleef, maar dat de elementen die ze overnamen uit Hills film zijn minst favoriete waren. Hun eigen toevoegingen worden echter mogelijk herwerkt tot een origineel project.

Volgens Josh Safdie is het overigens niet onmogelijk om een goeie remake te maken. Hij noemt Martin Scorsese’s Cape Fear en Brian De Palma’s Scarface als voorbeelden.

“Je maakt een remake omwille van het verhaal zodat je het op een nieuwe manier kunt vertellen,” voegt hij eraan toe. “Toch staan er remakes in de steigers van films die bekend staan om de stijl van de maker en dat slaat nergens op.”

Bron: The Playlist