Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.02.2021

Sacha Baron Cohen plant geen Borat-threequel uit vrees voor zijn leven

door Vertigo

Sacha Baron Cohen zei onlangs dat hij geen derde Borat-film plant omdat hij er het nut niet van inziet. Nu heeft hij nog een tweede reden gegeven waarom er geen threequel komt.

“Het is te gevaarlijk geworden,” zegt hij. “Ik heb af en toe een kogelvrije vest moeten aandoen om een scène voor Borat Subsequent Moviefilm te draaien en dat wil ik niet te vaak meer doen.”

“Deze keer ben ik gelukkig heelhuids ontsnapt, maar het is niet voor herhaling vatbaar,” vervolgt hij en voegt eraan toe dat hij het voortaan bij traditionele fictie houdt. “Anders loop je het risico dat je fysiek aangevallen of beschoten wordt.”

Verder vertelt Cohen dat hij tijdens het maken van de Borat-films op geen enkel moment uit zijn rol viel, maar toch tegelijkertijd met het maken van de film bezig was. “Enerzijds speelde ik een personage en anderzijds nam ik nota’s in mijn hoofd,” zegt hij.

“Als een goede pokerspeler mag je aan je tegenstander niet onthullen dat ze iets opmerkelijks of schokkends hebben gezegd,” vervolgt hij. “Anders voelen ze zich niet meer op hun gemak en klappen ze dicht.”

Cohen zei eerder dat hij enkel een Borat-sequel maakte om Donald Trump te hekelen. “Borat is in dat opzicht een heel doeltreffend personage omdat hij twintig procent extremer, vrouwonvriendelijker en racistischer is dan Trump.”

“Bovendien is Borat twintig procent geneigder om kinderen op te sluiten,” vervolgt hij. “Prostitutie is misschien het enige waar hij minder enthousiast over is dan Trump.”

Bron: EW

Lees meer over: