Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.10.2020

Sacha Baron Cohen openhartig over levensgevaarlijke Borat 2-shoot

door Vertigo

Een van de scènes in de Borat-sequel of voluit Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan kostte hoofdrolspeler Sacha Baron Cohen bijna het leven.

Nadat een vermomde Cohen deelnam aan een rechtse rally en het publiek liet meezingen met een racistisch liedje, braken er namelijk rellen uit.

“Toen de organisatoren uiteindelijk het podium bestormden, repte ik mij naar een vluchtwagen die dichtbij stond geparkeerd,” schrijft Cohen in een opiniestuk voor het magazine Time.

“Een boze menigte stond echter in onze weg en begon op het voertuig te beuken met hun vuisten,” vervolgt hij. “Ik had een kogelvrije vest aan onder mijn overall, maar dat leek mij niet genoeg aangezien sommige mensen met semiautomatische wapens zwaaiden.”

“Iemand trok de deur open om mij uit de auto te sleuren en ik heb mijn volledige lichaamsgewicht moeten gebruiken om de deur weer dicht te trekken tot de auto zich een weg kon banen door de massa. Ik heb geluk gehad dat ik heelhuids kon ontkomen.”

Hoewel hij het voorval angstaanjagend noemt, vreest Cohen nog meer voor het voorbestaan van de democratie, dankzij Donald Trump en Facebook.

“Trump liegt gemiddeld drieëntwintig keer per dag, is de grootste verspreider van complottheorieën over het coronavirus ter wereld en is zelf besmet geraakt,” schrijft Cohen.

“In Facebook, de grootste propagandamachine in de geschiedenis, heeft hij een trouwe bondgenoot gevonden,” vervolgt hij. “Net nu Amerikanen bijzonder vatbaar zijn voor leugens. Door die drievuldigheid is een wervelwind aan complottheorieën ontstaan.”

Lees het volledige opiniestuk hier.

Bron: IndieWire