Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.10.2020

Sacha Baron Cohen openhartig over Borat 2-thema’s en -stunts

door Vertigo

Sacha Baron Cohen heeft onthuld waarin de Borat-sequel afwijkt van zijn voorganger. “In 2005 had je een vrouwonvriendelijk, racistisch en antisemitisch personage zoals Borat nodig om mensen te doen toegeven dat ze bevooroordeeld zijn,” zegt hij.

“Nu zijn mensen openlijk bevooroordeeld,” vervolgt hij. “Racisten zijn trots dat ze racisten zijn. Deze keer is het niet mijn bedoeling om racisme en antisemitisme aan de kaak te stellen. Ik wil mensen doen lachen, maar tegelijk aantonen dat we naar een autoritair regime aan het bewegen zijn.”

Zo gaat Cohen achter de Amerikaanse vicepresident Mike Pence aan. Borat probeert namelijk vermomd als Donald Trump Pence te contacteren tijdens een speech.

“Er was vijf uur nodig om de make-up aan te brengen en daarna verstopte ik mij eerst vijf uur lang in de toiletten voordat ik de zaal binnenkwam,” zegt Cohen. “We waren omsingeld door de Secret Service, politie- en bewakingsagenten.”

Cohen trok ook vijf dagen in bij twee aanhangers van complottheorie├źn tijdens de lockdown. “Het moeilijkste was dat ik vijf dagen lang Borat moest zijn,” zegt Cohen. “Ik stond op als Borat, at ’s morgens, ’s middags en ’s avonds als Borat en ging slapen als Borat.”

Bron: The Playlist