Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.01.2021

Sacha Baron Cohen onthult nieuw beschamend Rudy Giuliani-detail tijdens opnames Borat-sequel

door Vertigo

Sacha Baron Cohen heeft onthuld dat de climax van Borat Subsequent Moviefilm, het moment waarop Borats dochter Tutar (Maria Bakalova) Donald Trumps advocaat Rudy Giuliani interviewt, bijna in het gedrang kwam.

Giuliani weigerde namelijk om een coronasneltest te laten afnemen en dat ging tegen de veiligheidsmaatregelen van de filmproductie in. Bijgevolg zat de crew even met de handen in het haar.

“We vroegen ons af wat we moesten doen” zegt Cohen.”Zouden we de scène wel draaien? Wat als Giuliani besmet was met het coronavirus? Uiteindelijk besloten we dat de scène het risico waard was.”

De makers van Borat Subsequent Moviefilm vertelden Giuliani dat hij een interview zou geven voor een documentaire genaamd Keeping America Alive over Trumps strijd tegen het coronavirus.

Er werd zelfs een sizzle reel of demofilmpje van Keeping America Alive gemaakt om Giuliani te overtuigen. De slogan luidde ‘Trump zag een onzichtbare vijand en de Democraten zagen een onzichtbare vriend.’

De scène met Giuliani liep goed af, maar tijdens het Roemeense luik van de opnames deelden Cohen en co. een set met twee acteurs die later positief testten op het coronavirus.

Alle cast- en crewleden die met hen hadden samengewerkt, werden naar Los Angeles gevlogen voor eventuele medische zorg, maar niemand raakte besmet.

Voor de rest van Cohens scènes in Roemenië, waar de scènes in Borats zogenaamde thuisland Kazachstan werden gefilmd, werd er een stand-in gebruikt, die later met behulp van green screens digitaal werd vervangen door Cohen.

Cohen vertelt ook dat hij een film rond zijn personage Erran Morad, een Israëlische antiterreurexpert uit de reeks Who Is America?, schrapte om Borat Subsequent Moviefilm te maken. Eerst moest hij echter zijn vrees voor undercoverfilms overwinnen.

“Na Bruno was ik vrij getraumatiseerd,” zegt Cohen. “Tot ongeveer zes maanden na de opnames werd ik zenuwachtig zodra ik een politiesirene hoorde omdat ik zo vaak door de politie was achtervolgd. Toen zwoer ik om nooit meer een undercoverfilm te maken.”

Bron: IndieWire