Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.10.2020

Sacha Baron Cohen doet gulle schenking aan Borat 2-babysitter

door Vertigo

Onlangs werd een crowdfundingcampagne opgericht voor Jeanise Jones, de babysitter die opdook in Borat Subsequent Moviefilm en werkloos is door de coronacrisis.

Het doel van 100.000 dollar is ondertussen ruimschoots bereikt en de teller staat momenteel op bijna 130.000 dollar. Daarbovenop heeft Borat-acteur Sacha Baron Cohen nog eens 100.000 dollar gedoneerd aan Jones’ gemeenschap in Oklahoma City.

Derrick Scobey, de pastoor van Jones’ kerk, zal het geld verdelen en denkt daarbij vooral aan onderdak en voedsel. Zijn gemeenschap wordt namelijk getroffen door ijsstormen en stroompannes.

“Ik was omvergeblazen, maar niet verrast,” zegt Scobey, die ook de crowdfundingcampagne voor Jones lanceerde, over Cohens gebaar. “Misschien zijn sommige dingen in de film een beetje gewaagd, maar ik had gehoord dat hij een goed hart heeft.”

Jones kreeg veel positieve reacties omdat ze in de film feministisch advies geeft aan Borats dochter Tutar. “Ondertussen is ze mensen aan het bedienen in de kou en in het donker,” zegt Scobey.

Bron: IndieWire