Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.06.2020

Ryan Reynolds en Blake Lively kijken in eigen boezem na dood George Floyd

door Vertigo

Ryan Reynolds en Blake Lively hebben 200.000 dollar gedoneerd aan de Amerikaanse National Association for the Advancement of Colored People omdat ze zich persoonlijk schuldig voelen voor de dood van George Floyd.

“Wij hebben onze kinderen nooit moeten voorbereiden op de verschillende wetten of op wat er zou kunnen gebeuren als we worden tegengehouden in de auto,” schrijft het echtpaar op Instagram.

“We weten niet hoe het is omdat dagelijks mee te maken en kunnen ons de angst en woede niet inbeelden,” vervolgen ze. “We zijn beschaamd dat we ons in het verleden niet informeerden over hoe diep geworteld systematisch racisme is.”

“Daarom willen we leren over de ervaringen van andere mensen en praten we met onze kinderen over al die zaken, vooral onze eigen medeplichtigheid. We praten over onze vooroordelen, onze blindheid en onze fouten. We hebben namelijk ontdekt dat we in het verleden heel veel fouten hebben gemaakt, waardoor we ons nu afvragen wie we zijn en wie we willen worden.”

Daarnaast beloven Reynolds en Lively dat ze bij elke lokale verkiezing gaan stemmen en de standpunten van alle kandidaten willen kennen.

Lees hun volledige statement hieronder:

View this post on Instagram

@naacp_ldf

A post shared by Ryan Reynolds (@vancityreynolds) on

Bron: EW