Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.04.2021

Ryan Coogler draait Black Panther II in Georgia ondanks rascistische verkiezingswet

door Vertigo

Regisseur Ryan Coogler heeft in een essay geschreven dat Black Panther II nog steeds in Georgia zal gedraaid worden ondanks de hetze rond een nieuwe verkiezingswet die het voor Afro-Amerikanen in de staat moeilijker maakt om te gaan stemmen.

“Als Afro-Amerikaan en burger ben ik tegen alle expliciete of andere pogingen om mensen te belemmeren hun stem uit te brengen,” schrijft Coogler, die in juli aan de opnames van de Black Panther-sequel zou beginnen.

“Georgia ligt me nauw aan het hart. Ik heb tijdens de opnames van Black Panther acht maanden in de hoofdstad Atlanta gewoond en ik kijk er al lang naar uit om terug te keren. Toen ik hoorde dat de nieuwe verkiezingswet was goedgekeurd, was ik echter heel teleurgesteld.”

Coogler schrijft dat hij meteen actie wilde ondernemen, maar eerst bij stemrechtactivisten in Georgia te rade is gegaan. Zo kwam hij tot de ontdekking dat veel mensen die door de verkiezingswet zullen geïmpacteerd zijn aan Black Panther II zullen meewerken.

Om die reden wil Coogler de staat niet boycotten, in tegenstelling tot Will Smith en Antoine Fuqua die onlangs de shoot van hun slavernijdrama Emancipation van Georgia naar Lousiana verplaatsten.

“Ik ga wel mijn platform gebruiken om de gevolgen van de verkiezingswet in de verf te zetten en zal zoveel mogelijk steun verlenen aan organisaties in Georgia die tegen onderdrukking van kiezers strijden,” voegt Coogler eraan toe.

Lees het volledige essay hier.

Bron: IndieWire