Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.10.2021

Rust-crewlid haalt hard uit naar collega’s & producenten na Halyna Hutchins’ dood

door Vertigo

Serge Svetnoy, het hoofd belichting van de western Rust, heeft op Facebook geschreven dat de dood van cameravrouw Halyna Hutchins het gevolg is van nalatigheid en een gebrek aan professionalisme.

Svetnoy werkte al jarenlang samen met Hutchins en onthult dat hij naast haar stond toen zij en regisseur Joel Sauza per ongeluk werden neergeschoten door hoofdrolspeler Alec Baldwin. “Ze is gestorven in mijn armen,” schrijft Svetnoy.

“De persoon die het wapen moest controleren ter plaatse, de persoon die moest aankondigen dat er een geladen pistool op de set was en de persoon die het wapen moest controleren voordat het naar de set werd gebracht, hebben hun werk niet gedaan met als gevolg dat er iemand gestorven is,” vervolgt hij.

Hoewel hij haar niet bij naam noemt, wijst Svetnoy in het bijzonder de 24-jarige wapenexpert Hannah Gutierrez-Reed met de vinger. “Ik ben er zeker van dat we enkel met professionals hebben gewerkt, behalve wat de wapens betreft,” schrijft hij. “Een 24-jarige kan onmogelijk professioneel met wapens omgaan.”

Verder richt Svetnoy zich ook tot de producenten van Rust: “Om te besparen nemen jullie soms mensen aan die niet volledig gekwalificeerd zijn en een complexe en moeilijke job moeten uitoefenen. Zo spelen jullie niet alleen met de levens van anderen, maar ook met die van jullie zelf.”

“Ik begrijp dat jullie het budget altijd proberen te beperken, maar jullie mogen geen dodelijke ongelukken in de hand werken,” vervolgt hij. “Er zou op zijn minst in elke afdeling één professional moeten aanwezig zijn die zijn vak kent. Dat is een must om tragedies zoals die met Halyna te vermijden.”

Bron: Deadline

Lees meer over: