Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.07.2022

Russo-broers verdedigen Netflix-visie op film

door Vertigo

Joe en Anthony Russo hebben met Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame twee van de grootste bioscoopfilms aller tijden op hun actief. Toch maakten ze hun twee meest recente films voor respectievelijk Apple TV+ en Netflix. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat film meer is dan enkel een bioscoopervaring.

“De bioscoop is geen heilige plek. Wie dat beweert kraamt onzin uit”, zegt het regisseursduo. “Het is zelfs een beetje elitair om naar de cinema te gaan. Het is zo verdomd duur!”

Daarom zijn ze blij dat streamers filmliefhebbers meer keuze aan een aanvaardbare prijs geven: “De digitale verdeling van films is waardevol. Mensen kunnen wel veertig verhalen bekijken voor de prijs van één. Bovendien geven streamers diversiteit een duwtje in de rug.”

Hoe hun films verdeeld worden, maakt de Russo-broers dan ook niets uit. “We zijn agnosten als het op de verdeling aankomt. Maar misschien kan Netflix iedereen blij maken door hun films eerst 45 dagen in de bioscoop te laten spelen. Daar wint iedereen bij. En ik denk dat we die richting uitgaan.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: