Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.09.2021

Rusland wint wedloop met de VS en Tom Cruise voor eerste fictiefilm in de ruimte

door Vertigo

Onlangs werd bericht dat Rusland de wedloop met de VS om de eerste fictiefilm in de ruimte te draaien zou winnen en nu is het officieel.

De Russische film The Challenge van regisseur Kim Shipenko met actrice Yulia Peresild zal als eerste worden gedraaid en daarna is het aan Tom Cruise en zijn Edge of Tomorrow-regisseur Doug Liman.

Shipenko en Peresild kregen een versnelde astronautentraining en op 16 september gaf een comité van medische en veiligheidsexperts hen groen licht om op 5 oktober naar het internationaal ruimtestation te trekken.

Op een persconferentie zei Peresild dat het te laat is om bang te zijn. “Als je bang bent van wolven, moet je het bos niet ingaan,” voegde ze eraan toe. “Er is geen tijd meer voor angst.”

Volgens CEO Konstantin Ernst van de Russische openbare omroep Channel One, een van de drijvende krachten achter The Challenge, is er geen sprake van een wedloop met de VS.

“Cinema is geen sport,” zei Ernst. “Het zou leuker geweest zijn als we tegelijkertijd op het internationaal ruimtestation aankwamen als Tom Cruise en we onze films samen konden draaien.”

Channel One zal de lancering van Shipenko en Peresild live uitzenden, zowel op tv als in verschillende talen online. Enst noemt het een ‘adembenemend realityprogramma en een kans om miljoenen kijkers te lokken’.

Bron: Variety

Lees meer over: