Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.11.2016

Ruildeal tussen Deadpool en Guardians of the Galaxy

door Vertigo

Meestal hangt er een sfeer van concurrentie tussen verschillende filmstudio’s in Hollywood, maar soms kan een samenwerking interessant zijn voor beide partijen met mooie resultaten tot gevolg. Dat was ook het geval bij Deadpool van 20th Century Fox en Marvels Guardians of the Galaxy.

Negasonic Teenage Warhead is een belangrijk personage in Deadpool, maar werd door schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick gekozen puur op basis van haar coole naam. Nadien wilde de scenaristen de superkrachten van de explosieve tiener aanpassen, maar daarvoor hadden ze toestemming nodig van Marvel.

Marvel ging akkoord met de aanpassingen op voorwaarde dat zij voor Guardians of the Galaxy Vol. 2 een personage mochten gebruiken waarvan Fox de rechten had. Het ging om niemand minder dan Kurt Russels Ego the Living Planet, die een belangrijke rol zal opeisen in James Gunns vervolgfilm.

Mocht de deal tussen de studio’s ergens zijn spaak gelopen zouden beide films er dus helemaal anders hebben uitgezien. Guardians-regisseur Gunn had zelfs geen alternatief voor Russels personage omdat hij zo’n centrale rol zal spelen in het verhaal.

Bron: /Film