Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.11.2016

Roy Andersson begint in januari aan nieuwe film

door Vertigo

De Zweed Roy Andersson is nooit echt een actieve regisseur geweest. Hij deed er veertien jaar over om zijn Living-trilogie te maken. Die begon met Songs of the Second Floor in 2000, werd gevolgd door You the Living in 2007 en sloot in 2014 af met A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence.

Nu heeft de gevierde cineast plannen om de trilogie wat uit te breiden met de film On Endlessness. Anderssons nieuwe prent zal draaien rond het thema oorlog en naar analogie met zijn vorige werk opgebouwd zijn uit verschillende korte passages.

Eentje daarvan zal gaan over Hitler in zijn bunker, maar er zullen ook fragmenten zijn over een koppel gespleten tussen miserie en geluk, een leger dat zich terugtrekt uit een stad die ze wilde veroveren, een man die het verkeerde café binnenstrompelt en een gewonde veteraan die in een metrostation op zijn mandoline speelt.

De opnames zouden al op 2 januari van start gaan en beloven zeer intensief te worden. Andersson neemt zijn segmenten chronologisch op en zal daarvoor telkens decors moeten laten bouwen en weer afbreken voor hij aan het volgende segment kan beginnen. Daardoor zal de film ten vroegste in april 2019 afgewerkt zijn.

Bron: The Playlist