Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.09.2017

Roskam en Schoenaerts werken samen aan thriller over witteboordencriminaliteit

door Freek Lauwers

Michaël R. Roskam heeft details bekend gemaakt over het derde deel van zijn Belgische misdaadtrilogie. Die begon met Rundskop, zijn film over de hormonenmaffia. Het tweede deel, Le fidèle, is geïnspireerd op de zaak Patrick Haemers. En de volgende film zal zich afspelen in het Brusselse milieu van de witteboordencriminaliteit: “Op dit moment kijk ik naar maatpakken en geld – en een pak decadentie,” zegt de regisseur.

De corruptie ten tijde van de bankencrisis in Brussel, centrum van de EU, zal de basis van de film vormen. “Ik ga waarschijnlijk veel filmen in de bovenste verdiepingen, in de flatgebouwen,” vertelt Roskam.

Hij gaat opnieuw samenwerken met Matthias Schoenaerts: “Matthias is een vriend. Ik werk met hem samen sinds 2005 en hij inspireert me,” zegt de cineast over zijn steracteur.

Momenteel werkt Roskam verder aan Buda Bridge, de HBO-serie die zich ook in Brussel afspeelt. Hij heeft ook een contract op zak om na The Drop een tweede film te maken voor Fox Searchlight. En Le Fidèle wordt de Belgische inzending voor de Oscars. Het zijn dus spannende tijden voor de Limburgse filmmaker.

Bron: ScreenDaily

.