Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.10.2019

Rose McGowan spant rechtszaak aan tegen Harvey Weinstein voor afpersing

door Vertigo

Rose McGowan spant een rechtszaak aan tegen Harvey Weinstein, zijn voormalige advocaten Lisa Bloom en David Goies en het inlichtingenbureau Black Cube voor onder meer afpersing, inbreuk op de privacy en fraude.

De actrice onthulde in haar memoires Brave dat ze verkracht werd door Harvey Weinstein op het Sundance Film Festival in 1997. Volgens McGowan probeerde de ex-producent haar echter het zwijgen op te leggen.

Nadat een poging om haar om te kopen mislukte, zou Weinstein haar zwart hebben gemaakt door onder meer drugs bij haar te verstoppen.

Bovendien zou McGowan benaderd zijn door een medewerker van Black Cube onder het voorwendsel dat hij haar wou inhuren om op evenementen rond genderproblematiek te spreken. Hij zou uren audiomateriaal hebben verzameld, waaronder gesprekken en voorgelezen passages uit haar boek.

Weinsteins advocaat Phyllis Kupferstein beweert dat McGowan enkel uit is op aandacht en geld. De actrice zou tevergeefs voorgesteld hebben om niet naar de rechter te stappen in ruil voor 6 miljoen dollar.

Bron: THR

Lees meer over: