Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.11.2020

Rosario Dawson openhartig over The Mandalorian-debuut

door Vertigo

In de recentste aflevering van The Mandalorian maakt de voormalige Jedi Ahsoka Tano, een personage uit de animatieseries Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels, haar live-action debuut. Ze wordt vertolkt door Rosario Dawson (Sin City).

Zij heeft naar eigen zeggen haar rol te danken aan de fans en The Clone Wars-, Rebels– en The Mandalorian-regisseur Dave Filoni. “Het begon met een tweet van een fan die mij suggereerde voor de rol van Ahsoka,” zegt Dawson.

“Ik heb het idee geretweet en daarmee de aandacht getrokken van een Star Wars-persverantwoordelijke,” vervolgt ze. “Zij heeft de tweet naar Dave Filoni gestuurd. Toen gebeurde er echter niets.”

Filoni was echter geïnteresseerd en het idee is hem bijgebleven. Hij hint ook dat Dawsons optreden in The Mandalorian nog maar het begin is en Ahsoka Tano mogelijk haar eigen spin-off-reeks krijgt.

“Ze wil goed doen en mensen helpen,” zegt Filoni. “In tegenstelling tot de Jedi, die verwikkeld waren in de politiek van de Republiek, wil ze dat echter op eigen houtje doen. Er is een grotere queeste voor haar weggelegd.”

Dawson heeft alvast de zegen van George Lucas. Hij bezocht namelijk de set van The Mandalorian om Ahsoka’s live-action debuut bij te wonen.

“Het was zenuwslopend, maar geweldig om op de set te staan met George en Dave,” zegt Dawson. “De druk was enorm, maar het was ook heel leuk. Ze keken me allebei aan alsof hun verbeelding tot leven was gekomen.”

Bron: The Playlist, ScreenRant