Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.07.2017

George A. Romero geen fan van World War Z, noch van Moonlight

door Tim Tsyen

George A. Romero probeert momenteel het budget van zijn nieuwe zombiefilm, Road of the Dead, bijeen te krijgen. Hij zal het project produceren en meeschrijven aan het script, maar hij zal de film niet regisseren. Die taak laat hij over aan zijn voormalige assistent Matt Birman, die op de proppen kwam met de premisse.

Dat idee kreeg hij tijdens hun vorige film Survival of the Dead waarin op een bepaald moment een zombie met een auto rijdt.  Birman wilde onmiddellijk een film vol met rijdende zombies maken. Romero omschrijft het project zelf als ‘Fast & Furious met zombies’.

Ondertussen blijkt dat Romero geen fan is van recente zombie-ondernemingen zoals World War Z en The Walking Dead: “Ik amuseerde me op mijn eentje met de zombies, maar Brad Pitt en The Walking Dead moesten er zo nodig een Hollywood-twist aan geven.  Ik was klaar om er nog eentje te maken, kleinschalig, met een budget van twee à drie miljoen dollar, maar Hollywood is enkel in zombies geïnteresseerd als ze blockbuster-potentieel hebben.”

Ook over de recente Oscarstrijd tussen Moonlight en La La Land heeft Romero een mening: “Ik mag stemmen voor de Oscars en koost voor La La Land.  Die film had een doel en bereikte dat ook.  Geen enkele andere film was zo goed. Moonlight vond ik maar niks. Ik had de hele hype gevolgd, maar het eindresultaat sprak me gewoon niet aan.”

Bron: IndieWire