Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.04.2020

Rogue One-scenaristen onthullen originele plannen

door Vertigo

Rogue One: A Star Wars Story-scenaristen Gary Whitta en Chris Weitz hebben onthuld dat sommige personages uit de film er oorspronkelijk helemaal anders uitzagen.

Zo zou Jyn Erso (Felicity Jones) geleidelijk aan het bestaan van de Death Star ontdekken, zoals Jessica Chastain in Zero Dark Thirty de schuilplaats van Osama Bin Laden op het spoor komt.

“Op een gegeven moment was Jyn al van in het begin een Rebel,” zegt Weitz. “We hebben ook overwogen om van haar een deserteur te maken of een verzamelaar van schroot zoals Rey. Dat laatste konden we uiteraard niet maken.”

In de originele versie van het script was Jyns moeder dan weer in het geheim een Jedi. “Het was één van de eerste dingen die we eruit hebben geknipt en terecht,” zegt Weitz.

Tot slot was Cassian Andor (Diego Luna) aanvankelijk een spion van de Empire die zich voordeed als een Rebel, maar stiekem voor slechterik Orson Krennic (Ben Mendelsohn) werkte.

“Nadat ze ontdekten dat hij een spion is, liep hij echter naar de Rebellen over en moest hij Jyns vertrouwen terugwinnen,” zegt Whitta.

Bron: The Playlist