Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.06.2016

De ‘waarheid’ over de Rogue One-reshoots

door Steven Tuffin

Nu de reshoots-geruchtenmolen over Rogue One; A Star Wars Story helemaal in overdrive is geraakt, pakt het Amerikaanse magazine Entertainment Weekly uit met een artikel dat alle ‘feiten’ op een rijtje zet na gesprekken met verschillende anonieme bronnen binnen Lucasfilm. Een overzicht!

  • Reshoots zijn dezer dagen eerder regel dan uitzondering in Hollywood. Ook voor Rogue One stonden deze gepland. Normaliter zouden ze in de lente plaatshebben, maar regisseur Gareth Edwards en zijn team kregen tot de zomer om uit te dokteren wat ze nodig hadden om de film te perfectioneren.
  • Er worden in tegenstelling tot eerdere geruchten helemaal geen grote actiescènes opnieuw opgenomen, het gaat om intiemere momenten. “Het gaat vooral over gebabbel in cockpits’, grapte een bron.
  • Er wordt gefilmd in juli, gemonteerd in augustus en muziek opgenomen in september. Een schema dat nog steeds voor ligt op dat van The Force Awakens. Het ultieme bewijs dat men nooit ofte nimmer van plan was om 40 procent van de film te reshooten.
  • Christopher McQuarrie – over wie gezegd werd dat hij een groot aandeel in de nieuwe opnames zou hebben – ontkent alle betrokkenheid. Het klopt dat hij een versie van het scenario schreef, maar die dateert van maanden terug.
  • Tony Gilroy, de scenarist-regisseur van Michael Clayton, ontfermt zich daarentegen wel mee over de nieuwe opnames. Blijkbaar had hij ook al een hand in de Godzilla-reboot van Edwards en in het verleden werkte hij nauw samen met Star Wars-bons Kathleen Kennedy aan de Bourne-films.
  • De donkerdere toon van de film – die nog steeds als een oorlogsprent omschreven wordt – blijft onaangetast. De geruchten dat men meer grappen wil verwerken worden door alle betrokkenen ontkend.
  • Buiten het Star Wars-team hebben enkel Disney-hoofden Bob Iger en Alan Horn een cut van de film gezien. Van testscreenings zijn absoluut geen sprake geweest – en dat zal blijkbaar voor Star Wars-films ook nooit zo zijn. “We zijn blij dat Disney ons zoveel vertrouwen geeft”, klinkt het binnen de productie.
  • Het Rogue One-team reageert last but not least op de berichten en reacties van de voorbije week: “Star Wars is een unieke franchise waarbij heel veel passie komt kijken. Dat mes snijdt echter aan twee kanten. Hopelijk geven fans ons het voordeel van de twijfel. Wij willen net zoals hen dat Rogue One een absolute topper wordt!”

Bron: EW

@Waanzinema