Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.01.2017

Rogue One-acteur Diego Luna deelt ontroerend verhaal van fan

door Marlies Hamal

In Star Wars-spin-off Rogue One is acteur Diego Luna te zien als kapitein Cassian Andor. Luna zelf is van Mexicaanse afkomst en besloot voor de film zijn accent niet te verdoezelen. Dat zoiets veel kan betekenen voor de kijkers, ontdekte Luna online.

De acteur deelde namelijk op Twitter het verhaal van een fan die haar Mexicaanse vader meenam naar Rogue One, om hem een held te tonen die op dezelfde manier praat als hij. Ze vertelt dat haar vader verbaasd was dat een hoofdpersonage een accent had:

“Mijn vader vroeg me of ik gehoord had dat Luna een accent had, en ik antwoordde: ‘Ja, net als jij.'” Haar vader vroeg haar vervolgens ook nog of de film succesvol was en of mensen hem ook goed vonden, waar het meisje ook affirmatief op kon antwoorden.

Tenslotte werd haar gevraagd waarom de acteur geen Amerikaans accent aannam in de film: “Ik antwoordde hem dat Diego vertelde dat hij zijn Mexicaanse accent wilde behouden en dat hij er erg trots op is. Mijn vader zweeg even en zei toen: ‘En hij speelde een hoofdrol.’ En ik zei ja en mijn vader was zo gelukkig.”

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: