Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.12.2021

Robert Rodriguez verklaart keuze voor Boba Fett-reeks en teaset grote verrassingen

door Vertigo

Robert Rodriguez regisseerde verschillende afleveringen van The Book of Boba Fett, de spin-off-reeks van The Mandalorian die vanaf 29 december te zien is op Disney+, en sprak de stemmen van een aantal personages in. Nochtans probeert Rodriguez doorgaans grote franchises te vermijden.

“Met franchises kun je nooit iedereen tevredenstellen,” zegt Rodriguez. “Ik maak liever iets dat ik zelf heb bedacht zodat niemand kan zeggen wat ik fout heb gedaan. Ik hou van die vrijheid.”

“Daar kwam verandering in met Boba Fett omdat het personage nooit genoeg werd benut en veel populairder is dan hij had moeten zijn, gezien zijn kleine rol in de Star Wars-films,” vervolgt hij. “Het was alsof ik met een origineel personage aan de slag ging. Je kunt doen wat je wil zolang hij cool is en geen idioot.”

Verder zegt Rodriguez dat de trailers van The Book of Boba Fett geen footage bevatten uit de tweede helft van de eerste aflevering om spoilers te vermijden. “Je zal dingen zien die je niet verwacht en waarvan je niet zal kunnen geloven dat we ze mochten doen,” zegt hij. “Elke aflevering heeft enorme verrassingen in petto.”

Bron: The Playlist