Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.12.2017

Robert Rodriguez in de verdediging over de gigantische manga-ogen van Alita: Battle Angel

door Vertigo

In de manga-adaptatie Alita: Battle Angel combineren regisseur Robert Rodriguez en producer James Cameron live-action opnames met computergeanimeerde personages. Zo werd het robot-achtige hoofdpersonage Alita gespeeld door actrice Rosa Salazar, maar met motion-capture technieken omgezet naar een fotorealistische animatie.

In de eerste trailer werd duidelijk wat voor een visueel spektakel dit oplevert, maar waren het wel de typische grote manga-ogen van Alita die met de aandacht gingen lopen.

Toch verdedigt Rodriguez de keuze: “James wilde het zo om de manga-traditie in ere te houden en te vertalen naar het witte doek. Daarom kozen we ervoor om een personage met die look naast echte acteurs te laten zien. Door die grote ogen kunnen we trouwens goed tonen wat Alita denkt en voelt. Bij emotionele scènes is dat echt fascinerend.”

De film zou zo’n 200 miljoen dollar hebben gekost en komt volgende zomer in de zalen. Naast Salazar spelen ook Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali en Ed Skrein mee.

Bron: Dark Horizons