Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.08.2021

Robert Rodriguez teaset The Mandalorian-spin-off rond Boba Fett

door Vertigo

Nadat hij een aflevering van The Mandalorian regisseerde, treedt Robert Rodriguez op als executive producer van de spin-off-reeks The Book of Boba Fett. Die verschijnt in december op Disney+.

Rodriguez kan er nog niets over verklappen, maar is er zeker van dat Star Wars-fans niet teleurgesteld zullen zijn. “Wacht maar af,” zegt hij.

“De serie zal je omver blazen,” vervolgt hij. “Ik kan ze zoveel de hemel in prijzen als ik wil, want ik weet dat ze de verwachtingen overtreft. De mensen zullen heel enthousiast zijn.”

The Book of Boba Fett draait rond premiejager Boba Fett (Temuera Morrison) die samen met huurmoordenaar Fennec Shand (Ming-Na Wen) de misdaadorganisatie van Jabba the Hutt overneemt.

De reeks kwam met dezelfde StageCraft-technologie tot stand als The Mandalorian. Ze werd met andere woorden gedraaid op een set omringd door LED-schermen waarop bewegende achtergronden worden geprojecteerd.

Volgens Rodriguez is het een geweldig systeem, maar niet voor zijn op kinderen gerichte franchises Spy Kids en We Can Be Heroes.

Rodriguez zegt dat er bij StageCraft nog steeds veel visuele effecten komen kijken die voor aanvang van de opnames af moeten zijn. “Bij een tv-serie kan je dat doen, omdat je ongeveer weet wat je allemaal zal nodig hebben,” zegt hij.

“Voor films werk ik liever met green screens zodat ik achteraf kan bepalen hoe de achtergronden er zullen uitzien,” vervolgt hij.

“Als ik met StageCraft zou werken, zou ik dat allemaal vooraf moeten bedenken en daardoor de opnames veel te lang moeten uitstellen. Mijn kindacteurs zouden te oud zijn als ik kan beginnen te draaien.”

“StageCraft is het perfecte hulpmiddel voor The Mandalorian en The Book of Boba Fett, maar past niet noodzakelijk bij elk project,” voegt Rodriguez eraan toe.

Bron: Dark Horizons