Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.12.2020

Robert Rodriguez onthult hoe hij The Mandalorian-opdracht bemachtigde

door Vertigo

Robert Rodriguez regisseerde The Tragedy, de aflevering van The Mandalorian waarin Boba Fett een comeback maakt, en heeft in de making-of-docureeks Disney Gallery: The Mandalorian uitgelegd hoe hij de opdracht heeft gekregen.

Rodriguez maakte samen met twee van zijn kinderen een homemovie om aan showrunner Jon Favreau en executive producer Dave Filoni uit te leggen wat hij voor ogen had.

“Ik heb daarbij een actiescène van drie bladzijden omgetoverd tot een actiescène van negen minuten omdat ik zo enthousiast was om Boba Fett terug te brengen en al van kinds af aan wachtte om deze versie van hem te zien,” zegt Rodriguez.

Volgens Rodriguez mocht Boba Fett niet bewegen en aanvoelen als de andere Mandalorians, maar overkomen als een legende. “Hij moest zijn mysterieuze reputatie eer aandoen,” zegt Rodriguez. “Als Mando een cowboy is, dan moet Boba een barbaar zijn.”

Om dat duidelijk te maken verkleedde Rodriguez zijn zoons als respectievelijk Boba Fett en een Stormtrooper en liet hen Boba’s aankomst naspelen in zijn tuin.

“Aangezien ik geen stuntmannen ter beschikking heb, gebruikte ik mijn Star Warsaction figures voor de gevechten,” zegt Rodriguez. “Een beeld zegt namelijk meer dan duizend woorden.”

Rodriguez voegde ook goedkope visuele effecten toe aan het filmpje. Filoni was onder de indruk en noemde het de coolste animatic of ruwe schets van een scène ooit.

Bron: IndieWire