Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.07.2020

Robert Rodriguez, Colin Trevorrow, Joseph Kosinski over diversiteit, fans en meer

door Vertigo

Robert Rodriguez heeft tijdens een Comic-Con-gesprek met Colin Trevorrow en Joseph Kosinski onthuld dat hij moest knokken om zijn film Spy Kids rond een Latijns-Amerikaans gezin te laten draaien.

“Dat was een grote overwinning,” zegt hij. “De studio vroeg waarom ik er niet gewoon een Amerikaans gezin van maakte. Ik zei dat het een Amerikaans gezin gebaseerd op mijn eigen familie was.”

“In 1999 kregen Latijns-Amerikaanse acteurs geen kansen,” vervolgt hij. “Als ik zelf niet Latijns-Amerikaans was geweest, had ik de strijd wellicht opgegeven.”

De studio vreesde dat Amerikanen niet naar een film rond een Latijns-Amerikaans gezin zouden gaan kijken. “Je hoeft niet Brits te zijn om van een James Bond-film te genieten,” reageerde Rodriguez. “Door specifieker te zijn ben je universeler.”

Daarnaast praatten Trevorrow en Kosinski, die bezig zijn met respectievelijk Jurassic World: Dominion en Top Gun: Maverick, over het evenwicht tussen fans van een bepaalde franchise hun zin te geven en er je eigen stempel op te drukken.

“Veel films uit de jaren zeventig en tachtig zijn heilig voor sommigen en daar moet je rekening mee houden,” zegt Trevorrow. “Verder moet je erop vertrouwen dat je hetzelfde instinct hebt als de fans.”

“Het is heel aanlokkelijk om fans hun zin te geven, omdat het zo gemakkelijk is,” zegt Kosinski. “Uiteindelijk moet je echter telkens de vraag stellen wat de beste keuze is voor het verhaal dat je aan het vertellen bent.”

Kosinksi blikte ook terug op Go Like Hell, een project dat uiteindelijk Le Mans ’66 zou worden. Voordat James Mangold, Matt Damon en Christian Bale bij het project betrokken raakten, zou Kosinski de film regisseren met Tom Cruise en Brad Pitt in de hoofdrollen.

“We zijn nooit ver geraakt, maar Tom Cruise en Brad Pitt hebben wel samen het script voorgelezen,” zegt Kosisnki. “We kregen echter het nodige budget niet bijeen. Ik ben echter heel blij dat er uiteindelijk iets fantastisch mee is gebeurd.”

Trevorrow haalde op zijn beurt herinneringen op aan zijn versie van Star Wars: Episode IX. “Ik heb niet met Tom Cruise en Brad Pitt samengezeten, maar ik heb wel een ruimteschip ontworpen met mijn zoon, de TIE Marauder, en heb het enige model in mijn bezit.”

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

Bron: IndieWire, /Film