Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.07.2020

Robert Redford steunt Joe Biden in de volgende Amerikaanse presidentrace

door Vertigo

Robert Redford heeft in een essay voor de website van de nieuwszender CNN aangekondigd dat hij voor Joe Biden zal stemmen tijdens de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen.

“Ik maak er geen gewoonte van om in het openbaar aan te kondigen op wie ik ga stemmen, maar dit jaar is anders,” schrijft Redford. “Ik geloof dat Biden gemaakt is voor dit moment. Hij is gedreven door een passie om racisme en economisch onrecht te bestrijden en niet te rusten zolang er mensen zijn die het moeilijk hebben.”

Volgens Redford is er door het presidentsschap van Donald Trump een ‘moreel vacuum’ ontstaan. “We hebben geen president die zegt dat we allemaal aan hetzelfde zeil trekken, maar één die enkel aan zichzelf denkt,” schrijft hij. “In plaats van ons op te beuren of te verenigen, zorgen zijn uitspraken voor woede en verdeeldheid.”

“Als Trump herverkozen wordt, zou er onherstelbare schade worden toegebracht aan de Verenigde Staten en ongeziene schade aan onze planeet,” vervolgt hij. “Ondanks Trumps dagelijkse pogingen om ons te verdelen zie ik echter dat grote delen van het land opnieuw verenigd zijn zoals in mijn kindertijd.”

Bron: CNN