Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.08.2018

Robert Redford onthult of hij stopt met acteren na The Old Man & the Gun

door Vertigo

Na een rijke carrière als acteur, regisseur en oprichter van het Sundance Film Festival is de 81-jarige Robert Redford bereid om toch een van zijn bezigheden op te geven. Redford kondigde namelijk aan dat The Old Man & the Gun van regisseur David Lowery (A Ghost Story) zijn zwanenzang zal worden als acteur.

“Zeg nooit nooit,” zei Redford, “maar ik heb beslist dat ik het hier bij ga houden wat acteren betreft. Ik ga stilletjes aan met pensioen, want ik ben er al mee bezig sinds mijn 21e. Voor mij is het welletjes geweest. Waarom niet stoppen met iets vrolijk en positief?”

The Old Man & the Gun vertelt het waargebeurde verhaal van een bankovervaller (Redford) die herhaaldelijk uit de gevangenis ontsnapte. De rol leek Redford een goeie manier om afscheid te nemen. “Het was een heerlijk personage om in deze fase van mijn leven te spelen,” zei hij. “Wat mij echt raakte, was dat hij 17 banken overviel, 17 keer werd betrapt, 17 keer naar de gevangenis ging, maar ook 17 keer ontsnapte. Ik vroeg mij af of hij het wel zo erg vond om betrapt te worden en niet gewoon leefde om te kunnen ontsnappen.”

Bron: The Playlist