Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.05.2020

Robert Redford maakt brandhout van corona-aanpak Donald Trump in opiniestuk

door Vertigo

Robert Redford en zijn zoon James hebben in een opiniestuk voor de Amerikaanse tv-zender NBC kritiek geüit op de corona-aanpak van Donald Trump.

“Hij is er niet in geslaagd om snel en kordaat te handelen,” schrijven ze. “Daardoor heeft hij waarschijnlijk het aantal zieken en doden de hoogte ingejaagd en onze pijn en ellende erger gemaakt.”

Volgens de Redfords heeft Trump ‘de wetenschappelijke consensus over wat er moet gedaan worden om de Verenigde Staten en zijn inwoners te beschermen niet aanvaard of niet eens begrepen’.

Daarnaast waarschuwen ze dat Trumps tekortkomingen ook gevolgen kunnen hebben voor een volgende potentiële ramp, namelijk klimaatverandering: “Het ecologisch beleid wordt gegijzeld door mensen die wanhopig vasthouden aan winstbejacht en macht.”

De Redfords wijzen er echter op gouverneurs, zorgverleners, supermarktmedewerkers, vrijwilligers bij voedselbanken, magazijniers en postbodes ervoor hebben gezorgd dat er vooruitgang werd geboekt in de strijd tegen COVID-19.

Het opiniestuk eindigt dan ook met een oproep om voor klimaatproblematiek hetzelfde te doen: “Grote culturele veranderingen komen niet op gang door verdragen en wetten, maar beginnen bij het volk.”

Lees het volledige opiniestuk hier.

Bron: Deadline