Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.05.2020

Robert Pattinson openhartig over Tenet-verwarring en The Batman-pauze

door Vertigo

Robert Pattinson licht zich onlangs al ontvallen dat hij Christopher Nolans Tenet niet helemaal begrijpt en heeft er nu aan toegevoegd dat hij tijdens de opnames hulp moest vragen aan zijn tegenspeler John David Washington.

“Het is een heel ingewikkelde film, zoals alle films van Christopher Nolan,” zegt Pattinson. “Je moet ze drie tot vier keer bekijken voor je ze volledig begrijpt.”

“Ik wist maandenlang niet of ik Tenet ook maar een beetje begreep,” vervolgt hij. “Op de laatste draaidag stelde ik John David een vraag over een bepaalde scène en ik zat er volledig naast wat mijn personage betreft. Hij vroeg of ik dat echt al de hele tijd dacht.”

“Volgens mij hadden John David en ik een band omdat we allebei probeerden te verbergen dat we niets van de film begrepen. Toen bleek dat John David het wel begreep omdat hij als hoofdrolspeler wel moest.”

Op zijn eerste draaidag voor Tenet kreeg Pattinson dan weer te horen dat hij de hoofdrol in Matt Reeves’ The Batman had gescoord. Daarvan liggen de opnames door de coronacrisis momenteel stil, maar dat vindt Pattinson niet zo erg.

“We hadden een goed ritme gevonden, dus enerzijds is het vreemd om een pauze te moeten inlassen,” zegt hij. “Anderzijds ben ik onmiddellijk na Tenet aan The Batman begonnen en vind ik het niet erg van een beetje te kunnen rusten. Ik hoop echter dat we binnenkort kunnen herbeginnen.”

Bron: IndieWire, The Playlist