Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.05.2022

Robert Eggers blikt terug op The Northman-flop

door Vertigo

De critici waren lovend, maar aan de box office deed The Northman van regisseur Robert Eggers het ondermaats. Uiteindelijk bracht de film wereldwijd maar 64,9 miljoen dollar op in de bioscoop, met een gelijke verdeling tussen de Amerikaanse en de internationale box office.

Eggers vorige films waren lowbudgetsuccesverhalen, maar The Northman had met zijn kostenplaatje tussen de 70 en de 90 miljoen dollar minstens 200 miljoen dollar moeten opbrengen om als een hit beschouwd te worden.

“Ik denk dat hij voldeed aan de verwachtingen in een slechte markt”, vertelde Eggers. “Ben ik teleurgesteld dat we na drie of vier weken op VOD staan omdat dat de manier is hoe de dingen gaan in het postcoronatijdperk? Natuurlijk. The Northman doet het echter geweldig op VOD, dus voila.”

“Hoe kan ik mezelf zijn en overleven in dit cinematijdperk?’, vroeg Eggers zich luidop af. “Want hoewel ze me toch niet zouden willen, zou ik geen Marvel-film willen regisseren. Ik ga blijven doen wat ik doe, maar ik besef dat iedereen heel zenuwachtig is.”

Bron: Dark Horizons